ponedjeljak, 30. travnja 2012.

HALAVA OD MRKVE



GAJAR KA HALWA
(halava od mrkve)

Sastojci i priprema:

Mrkva – 450 grama
Maslac – 100 grama
Mlijeko – 3 dl
Badem, grožđice, brusnice
Šećer – 200 grama

Operite mrkvu i naribajte na sitnom ribežu. U posudi rastopite maslac i dodajte naribanu mrkvu. Kuhajte na umjerenoj vatri 10 minuta bez poklopca, često mješajući, da se mrkva ravnomjerno skuha i ne zagori. Dodajte mlijeko, šećer, grožđice, brusnice i bademe. Kuhajte još 20 do 30 minuta dok se halava ne zgusne u jednoličnu masu.  Čim se dovoljno ohladi, oblikujte je kako želite. Pospite mljevenim kardamonom (po želji).
Stavite u hladnjak i pustite da se 30 minuta hladi. 

Nema komentara:

Objavi komentar