četvrtak, 16. kolovoza 2012.

BASMATI RIŽA

Basmati riža s maslacem „Sattva“

Basmati riža s maslacem „Sattva“
Basmati je jedna od najukusnijih i najmirisnijih vrsta riže a potječe s Dalekog Istoka. Ova jednostavna kombinacija aromatične riže s maslacem ide odlično uz sva jela od povrća i peciva.
Vrijeme pripreme: 20 min
Sastojci: 200 gr riže, 600 ml vode, sol, 20 gr maslaca, kurkuma (opcija).
Postupak: Operite i osušite rižu. Zagrijte vodu u jednoj posudi. U posebnoj posudi rastopite maslac i popržite rižu dok ne postane staklasta. Na ovaj način, riža će biti mnogo ukusnija i zrna će biti lijepo odvojena. Dodajte vrelu vodu u poprženu rižu i pojačajte vatru dok ne proključa. Kad uzavrije, smanjite toplinu i pustite da se riža lagano poklopljena kuha (koliko piše na kutiji). Nemojte miješati. Nakon nekog vremena, otklopite poklopac i dopustite da izvrije sva tekućina. Po želji dodajte još maslaca. Servirajte toplo.
Savjet: ako želite rižu žute boje, stavite malo turmerika (kurkuma).



Nema komentara:

Objavi komentar