utorak, 29. svibnja 2012.

STVARNOST (VI dio)




REINKARNACIJA
Zbog toga, prošla postojanja vrijede kao I buduća besmrtnost. - Dr. Stanley R. Dean.
Smrt I ponovno rođenje su dva kraja istog ciklusa, tako što je ponovno rođenje druga polovica smrti. Osoba umire da bi se ponovno rodila. - James Scudday Perkins.
Život na zemlji je samo još jedan način da se podsjetimo evolucijskog ciklusa kroz koji svi prolazimo, osjećamo I učimo u našim fizičkim tijelima na zemlji, a potom, napuštajući fizički nivo, asimiliramo bit onoga što smo naučili, ponovno stvaramo tijela, odmaramo se I vraćamo se na zemlju da ponovimo taj ciklus. - Max Heindel.
23 posto anketiranih odraslih osoba, ili gotovo jedna četvrtina, izjavili su da vjeruju u reinkarnaciju. - George Gallup Jr.
Dr. Gina Cerminara je napisala:
Reinkarnacija znači da postoji besmrtni dio ili duša koji dolazi natrag na zemlju mnogo puta zbog vlastitog iskustva. Upravo kao što učenik mnogo stotina puta ulazi u istu zgradu škole.
Ona dalje dodaje:
Mnogi veliki umovi zapada su u potpunosti prihvatili ideju reinkarnacije: Platon, Pitagora, Virgilije, Ovidije, Schelling, Leibnitz, Schopenhauer, Lessing, Flamarion, Emerson, Walt Withman, Carlyte, Edison, Luther Burbank I Henry Ford, da spomenemo samo nekoliko.
Reinkarnacija nije teorija, napisao je novelist Noel Langley. To je praktični kodeks etike koji direktno utječe na ljudsku moralnost.
Detaljnije to kaže George W. Meek na sljedeći način:
U svojoj najjednostavnijoj formi, reinkarnacija je vjerovanjeda:
1.   Svaka osoba ima dušu
2.   Duša preživljava smrt fizičkog tijela.
3.   Potom duša provodi neko vrijeme u ostalim područjima postojanja.
4.   Potom se duša ponovno rađa u novom fizičkom tijelu iz razloga daljnjeg mentalnog I duhovnog rasta.
Ili, kako to kaže Benjamin Franklin:
Nalazeći sebe da postojim u ovom svijetu, vjerujem da ću u ovom ili nekom drugom obliku uvijek postojati. I usprkos svim neudobnostima kojima je ljudski život podložan, neću se buniti protiv mojih novih replika, nadajući se, da se greška prošlosti može ispraviti.
Drevni I plemeniti koncept reinkarnacije, spiralnog rasta duše, nivo za nivoom, prema nekom dalekom I savršenom danu, nosi u sebi ljepotu stvaranja, veličinu proporcija, a to pripada najvišoj intuiciji I razumu kod čovjeka.
Te prekrasne riječi je napisao James Scudday Perkins.
U redu.
Kako djeluje reinkarnacija?
Koji su detalji takvog djelovanja?
Koja je praktična stvarnost?
Dr. Gina Cerminara je napisala:
Podsvjesno uključuje zapise zakopane memorije svakog iskustva kojeg je iskusila osoba, u svim svojim postojanjima.
Recimo to na drugi način:
Rođenje tijela predstavlja zalihu duga I zarade stvorene od naših misli. - Harold W. Percival
Kada duša uđe u novo tijelo, vrata se otvaraju, I to vodi do mogućnosti za gradnju nove sudbine duše, I sve što je prethodno izgrađeno - bili dobro ili loše - je sadržano u toj mogućnosti. Uvijek postoji način za iskupljenje, ali ne I način da se izmakne odgovornosti koju je duša preuzela na sebe. - Edgar Cayace
Ili, kako je to rekao Harold W. Percival:
Misli iz jednog života koje se nisu podesile na pravi način, prenose se u sljedeći život.
Noel Langley:
Kako duša umire na kraju života, “nastavlja se” je upisano sa malim slovima u taj dodatak. Kada se pojavite u novom tijelu, ne polazite od nule. Nastavljate točno gdje ste stali.
Biće zvano Seth, koje govori kroz medij Jane Roberts je izreklo sljedeće riječi:
1.   Najvažnija stav koju se trebate sjetiti jeste da nitko ne vjeruje iskustvu života koji je dat vama. Taj život je formiran točno po vašim emocijama I vjerovanjima.
2.   Kada stignete, ili izronite, u fizičko tijelo, ne samo da vaš um nije prazna ploča koja čeka nešto iskusiti da bi se napisala, već ste vi ekipirani sa memorijom koja nadilazi bilo koje računalo.
3.   Suočavate se sa prvim danom na ovom planetu sa vještinama I sposobnostima koje su već u vama, iako ih ne morate sve koristiti. I nisu samo rezultat nasljednosti kao šro mislite.
4.   Odgovornost za život I vaš okoliš je samo vaša.
Harold W. Percival je izrekao sljedeće riječi (iako se spominju samo muškarci, podjednako se može odnositi I na žene):
1.   Svjesno ili ne, muškarac određuje svoj dio sudbine, u kojem će patiti ili uživati, raditi ili ljenčariti. Svatko zaslužuje sudbinu koju je sam načinio.
2.   To jastvo, ti, koje je svjesno kroz trenutni život, je isto jastvo, isti ti, koje je bilo svjesno dan za danom kroz sve tvoje prošle živote.
3.   Ti si uvijek isti ti. U tijelu ili izvan njega. Budan ili u snu, dan za danom. Kroz život ili kroz smrt I u svim fazama nakon smrti. Od života do života kroz sve živote.
4.   Glavni događaji u životu su obično predodređeni jer reflektiraju stvari iz prošlosti sa kojima se trebate suočiti. To su obično stvari koje smo željeli ili smo se prepustili njima - ili stvari koje nismo željeli I koje više ne možemo izbjeći.
Iz Origenovih De Principus:
Svaka duša dolazi u ovaj svijet ojačana pobjedama ili oslabljena porazima svojih prošlih života. Njeno mjesto u ovome svijetu je predodređeno prethodnim zaslugama ili dugovima. Njen posao u ovome svijetu određuje mjesto u svijetu koje će tek slijediti za ovim.
Schopenhauer je to rekao na sljedeći način:
Volja je moje pravo jastvo. Tijelo je izraz volje.
Da dodamo nekoliko detalja:
Trenutak početka nekog tijela mora se odrediti tako da dozvoli ciklusima vlastitog života da se presjecaju sa ciklusima života drugih sa kojima ćemo biti povezani. - Harold W. Percival
Duša je magnetski privučena, da kažemo na taj način, prema roditeljima koji mogu dati tjelesno nasljedstvo I okoliš koji je potreban za ispunjenje zadatka u novom životu. Fizička nasljednost postoji ali je podložna psihičkom nasljedstvu. - Dr. Gina Cerminara
Svako unutarnje jastvo, prihvaćajući novo tijelo, nameće mu se kao I kompletnom genetskom obliku I sjećanjima prošlih fizičkih formi koje je sadržavalo. Sadašnje karakteristike obično nadkriljuju one iz prošlih života. One postaju dominantne, ali ostale ostaju latentne I stvarne, ugrađene u obrazac življenja. Fizički model ili sadašnje tijelo je u stvari genetsko sjećanje prošlih fizičkih formi jastva, kao I jakosti I slabosti. - Seth kroz Jane Roberts
Osobine I oblici tijela su bilješke misli koje su ih stvorile. Svaka crta je slovo, svaka osobina riječ. Svaki organ je rečenica, svaki dio poglavlje. Sve to stvara priču prošlih stvaranja kroz misao. - Harold W. Percival
Smisao reinkarnacije jeste pojednostaviti stvarnost.
1.   Učiti
2.   Uživati u zasluženim nagradama
3.   Poštivati napravljene dugove
4.   Napredovati kroz karmu

Nema komentara:

Objavi komentar