Stranice

petak, 16. svibnja 2014.

KIRTAN WALLAH


Ako volite dobru glazbu i tragate za nečim dubljim u životu, poslušajte novi CD Krishna dasa, Kirtan Wallah. Njegov 14. album na zanimljiv način kombinira rock, folk i country sa indijskim bhajanima.  Za Krishna dasa se zaista može reći da je pravi kirtan wallah (osoba koja je posvetila svoj rad kirtanu). On uvijek spomene i svog gurua Neem Karoli Babu koji mu je dao milost da pjeva duhovne pjesme.

Ovaj projekt je počeo preko Kickstartera gdje je skupio četiri puta više novca nego je zatraženo na početku. Sa više od 200.000 $ uloženih u ovaj album, dobili smo možda i najbolje do sada od Krishna dasa.


2013. godine je bio nominiran za Grammy u kategoriji New Age albuma, ali je nakon što je izveo svoju pjesmu pred svjetskim auditorijem, Krisna das je shvatio, kako sam kaže: „To nije moj svijet. Pjevanje bhajana je moja duhovna praksa. To je ono što me drži. Ne radim to radi pažnje, radi slave ili zbog novca. Pjevam jer želim biti fokusiran prema ljubavi koja je prisutna unutar nas.“


Koju bih pjesmu odabrao za preporuku? Možda Sri Argala Stotram / Show Me Love, koju je Krishna das otpjevao sa kćerkom Janaki ili I Phoned Govinda sa country ritmom. U svakom slučaju, kada poslušate CD odaberite bilo koju i uživati ćete u dobroj duhovnoj glazbi. Pravim pjesmama sa porukom.


Nema komentara:

Objavi komentar