GAJAR
KA HALWA
(halava od mrkve)
Sastojci i priprema:
Mrkva – 450 grama
Maslac – 100 grama
Mlijeko – 3 dl
Badem, grožđice, brusnice
Šećer – 200 grama
Operite mrkvu i naribajte na sitnom ribežu. U
posudi rastopite maslac i dodajte naribanu mrkvu. Kuhajte na umjerenoj vatri 10
minuta bez poklopca, često mješajući, da se mrkva ravnomjerno skuha i ne
zagori. Dodajte mlijeko, šećer, grožđice, brusnice i bademe. Kuhajte još 20 do
30 minuta dok se halava ne zgusne u jednoličnu masu. Čim se dovoljno ohladi, oblikujte je kako
želite. Pospite mljevenim kardamonom (po želji).
Stavite u hladnjak i pustite
da se 30 minuta hladi.
Nema komentara:
Objavi komentar